Fråga

Jag har alltid en fråga i huvudet, det kan vara vilken som helst.
Men igår fick jag världens fråga, varför är världen som den är?
Människor som sårar, skadar, värmer, är där för andra människor.
Men varför i hela friden skadar vi varandra? Är det därför vi är här? Det kan vara vad som helst, krig, våld, men även det psykiska våldet. Då är frågan vad är värst?
Varför skapade vi krig? De säger att de är krig för att de ska bli fred, men de är som de uttrycket "att kriga för fred är som att knulla för att bli oskuld?
För när det är krig, krigar dem för ett ämne, tex oljan säger vi. Men då skadar OCH mördar de oskyldiga människor, och vad har de gjort för fel? Att dem bor i det landet? Att de ser ut som de gör? Att de inte pratar samma språk?
De kan istället har möten om hur de vill ha det! Prata om att de ska dela med sig av oljan.. Men vad vet jag, jag bor bara här i lilla Sverige och får höra att flera o flera skadas och dör, så min åsikt skulle aldrig i hela livet räcka till.
Sedan har vi våldet. Som vi människor utsätter för varandra, de kan vara helt olika våld, de är att man ska våldta nå stackare bara för att få ut sin egna njutning, sedan ska man mörda varandra, bara för att vi inte tycker om varandra, sedan ska man misshandla varandra bara för att.. MEN VARFÖR?? Man sitter som ett frågetecken och undrar varför man gör detta. Fick jag komma in i deras huvud o se vad dem tänker skulle jag vilja de. Såg efterlyst idag, ännu en som är mördat.. Jaha, vad gjorde han för fel? Och sedan ska man springa som en hund med svansen mellan benen efter att man har mördat någon, VAO va coolt att göra de, eller inte..
Egentligen vad rör det mig, att någon stackare dör hit o dit, jo man vet aldrig om de kommer hända någon som är nära en, eller om de händer mig..
Jag kom på att tänka på detta med, pratade om detta med en tjej i skolan en gång, om vad man hade helst velat, (javisst, nu får alla tycka o tänka som de vill) av att ens dotter hade blivit mördat eller våldtagen. Ska jag vara helt ärlig, hade jag hellre velat att hon hade blivit mördat istället för mördat, för där ska flicka barnet vandra resten av sitt liv o blivit våldtagen och tänker på detta i en evighets tid, och eventuellt tagit självmord. Men hade hon blivit mördat hade vi andra varit helt förstörda, men kanske tänkt att hon har det bättre nu där var hon är.. Men tänk att detta händer varje dag 24/7. Då är frågan, kommer detta hända någon nära mig? Man vet aldrig..
Så varför ska vi människor vara såna idioter och bara ha den tanken att skada någon annan....

RSS 2.0